Jazz koncert “INTERNAL WALK” – Raša 12. kolovoz u 20:30 sati

Pozivamo Vas na pravu glazbenu poslasticu koja će se održati u petak 12. kolovoza na trgu u Raši jazz koncert „INTERNAL WALK“ u izvedbi ROBERT MIKULJAN QUINTET.

Robert Mikuljan Quintet – predstavljanje albuma „Internal Walk“

Robert Mikuljan – truba i krilnica

Denis Razumović – saksofon

Aldo Foško – klavijature

Luka Veselinović – kontrabas

Dušan Kranjc – bubanj

 

„Internal Walk” glazbena je priča o svjesnosti sadašnjeg trenutka, vođena iskustvom prošlosti. Skladbe na ovom albumu inspirirane su mojim životnim iskustvima, „lekcijama“, okolinom, ali i najboljim ljudima i događajima koji su mi se dogodili. Nije lako uvijek osvijestiti da živimo u nekim našim snovima, mislima, emocijama i „svugdje smo“ osim prisutni u sadašnjem trenutku. Nelagoda koja proizlazi iz tih nepodudarnosti samo je prolazna točka rasta. Prolazna, kao i uostalom, sve ostalo. Mnoge priče ispisane su oko rečenice „i to će proći“. Život je gibanje, vibracija, hod. Paralelno s njim u nama se odvija još jedan hod, unutarnji, misaoni. Polazna točka… naprijed/natrag, na gore/nabolje… Važno je uvijek, na kraju „vratiti se sebi“

Robert Mikuljan hrvatski je trubač, krilničar i skladatelj. Živi u Labinu. Magistrirao je 2017. godine na jazz odjelu glazbene akademije “Giuseppe Tartini” u Trstu u klasi prof. Klausa Gesinga, a svoje vještine dodatno je usavršavao kod poznatih jazz učitelja. Glazbom se bavi i aktivno nastupa više od 20 godina, a od 2011. godine posvećuje se isključivo jazzu. 2008. godine pridružuje se Big Bandu Pula, članom JazzIstra orkestra postaje 2014., a iste godine započinje višegodišnju suradnju s Jazz orkestrom HRT-a na koncertima i studijskim snimanjima. Kao skladatelj i solist predstavlja se 2017. godine u sklopu projekta „Nove skladbe za Jazz orkestar HRT-a“ skladbom „Crne ruki“. Za diskografsku kuću Nota Bene Records 2021. godine izdao je svoj prvi autorski album “Internal Walk”. Dobitnik je nagrade “Status” 2019. i 2022. godine kao najistaknutiji jazz trubač (nagrada koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja). Član je Porto Etno Orchestra te dirigent i voditelj Gradskog orkestra Labin. Redovito nastupa s renomiranim hrvatskim, ali i inozemnim jazz glazbenicima.

Uz ovu glazbenu poslasticu, svi posjetitelji moći će degustirati vina vinara Labinštine.

Scroll to Top