Telefon: +385 (0)52 874 505 | E-mail: info@tz-rasa.hr

U Svetoj Marini nalazi se kamp Marina 4*, prvi kamp s četiri zvjezdice na istočnoj obali Istre. Zbog izvrsne lokacije uz more, kamp je stvoren za podmorsku avanturu u ronilačkom centru koji je proglašen jednim od najboljih na Mediteranu. Raj za ronioce obogaćen je novim relax infinity bazenom za početnu obuku na adekvatnoj dubini. Kamp Marina prvi je kamp u Hrvatskoj s cjelokupnim uslugama ronilačkoga centra – od punjenja boca, tečajeva ronjenja, izleta brodom i najma opreme do bazena pogodnoga za obuku ronilaca početnika, prostora za pranje ronilačke opreme, mobilne kućice sa skladištem za ronilačku opremu i drugim pogodnostima. Kamp ima plažu, dječji bazen sa sunčalištem i novouređeno dječje igralište.

Sika Ubac

Zbog zanimljive morfologije dna i životinjskog svijeta jedno je od najpopularnijih ronjenja.

Sika je okrenuta istoku pa je najbolje vrijeme za ronjenje u prijepodnevnim satima.

Ronjenje počinje na sjevernoj strani, spuštanjem prema istoku. Otvara se zid, a dno je na 28 metara. Potom udesno, roni se prema jugu i ulazi u prevjes na 14 m koji se nastavlja u zid pa malu spilju.

Crna Punta

Roni se uz samu obalu, prateći stijenu na oko 20 m dubine u smjeru istoka.

Na 25 m prolazi se kroz tunel obrastao mekim koraljima i žarnjacima. S lijeve strane je mala špilja u kojoj se mogu vidjeti veliki crvi cjevaši, hlap…

Obilazi se stijena i uspinjete se prema plićaku. Na dubini od 3 m nalazi se usjek koji ulazi u kopno, na čijem je kraju prekrasna šljunčana plaža.

Zid prije Škvaranske

Ronjenje počinje na sjevernoj strani – skokom u vodu i ronjenjem uz liticu.

Dno polako pada dok pratite stijenu s desne strane i krećete prema jugu.

Stijena se diže okomito iznad vas, lagano zavija i tako tvori podvodne uvale.

Iako prosječne dubine oko 25 m, dva se kamena jezika spuštaju i do 40-ak m.

Rt Barbakovac

Smješten kod mjesta Ravni, ovaj se greben u obliku jezika proteže prema otvorenom moru do 45 metara dubine, tvoreći jednu od najljepših ronilačkih pozicija na istočnoj obali Istre.

Kroz ovaj greben prolaze dva tunela, prvi na 35 m dubine i prilično velik, tako da kroz njega prođe nekoliko ronioca zajedno, dok je drugi, na 18 m dubine, puno uži pa se ne preporuča provlačenje kroz njega.

Zidovi Sv. Marine

Na poluotoku Sveta Marina, ispod šljunčane plaže nalaze se Zidovi Sv. Marine.

Tu se može naići na 3 grebena, spuštenih direktno s plaže u otvoreno more do 55 metara dubine.

Lokacija nudi mogućnost velikog broja zarona za sve kategorije ronioca zbog svoje veličine i raznolikosti i onda kada vrijeme ne dozvoljava isplovljavanje brodom.

Scuba – center Sv.Marina
T +385 (0)52 879 052
M +385 (0)91 187 9074
www.scubacenter.de