Telefon: +385 (0)52 874 505 | E-mail: info@tz-rasa.hr

Blog

Turistička Zajednica općine RašaNovosti Od 1. travnja novi kriteriji za ulazak turista u Hrvatsku
MINT

Od 1. travnja novi kriteriji za ulazak turista u Hrvatsku

Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od 1. travnja 2021. godine turisti iz Europske unije i trećih država koji su cijepljeni ili su preboljeli COVID ili imaju negativan PCR odnosno antigenski test s liste testova EU, mogu ući u Republiku Hrvatsku.

Ovo je važan korak u sklopu priprema za glavni dio turističke godine. Hrvatska je u potpunosti spremna za početak turističkih kretanja i to je poruka koju šaljemo prema našim emitivnim tržištima. Epidemiološka situacija i dalje ostaje ključ stoga je izuzetno važno nastaviti pridržavati se epidemioloških mjera“, poručila je ministrica Brnjac. 
 
Ministarstvo turizma i sporta u suradnji s regionalnim turističkim zajednicama i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo priprema model koji bi turistima omogućio testiranje brzim antigenskim testovima, kao i PCR testiranje na što više punktova u turističkim destinacijama.

Kroz projekt Safe stay in Croatia  nastavljamo poticati turističke dionike i ostale dionike u lancu putovanja na pridržavanje epidemioloških mjera, a turistima osiguravamo precizne informacije o protokolima,  kao i o epidemiološkoj situaciji u svim hrvatskim županijama.
 
Ministarstvo turizma i sporta u koordinaciji sa strukovnim udrugama te Ministarstvom zdravstva i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo radi na organizaciji prioritetnog cijepljenja za turističke djelatnike u svibnju i lipnju.

 „U pripremama za turističku sezonu vodimo sustavnu brigu o svim segmentima kako bi se zadovoljili sigurnosni i zdravstveni uvjeti, a istovremeno turistima pružile pravovremene i točne informacije o načinu ulaska u zemlju i boravku u Hrvatskoj. Želimo da naši gosti prepoznaju Hrvatsku kao sigurnu i odgovornu destinaciju“, zaključila je ministrica Brnjac.

Izvor:

https://mint.gov.hr/vijesti/od-1-travnja-novi-kriteriji-za-ulazak-turista-u-hrvatsku/22381