Telefon: +385 (0)52 874 505 | E-mail: info@tz-rasa.hr

Blog

Safe stay in Croatia

Safe stay in Croatia

Ministarstvo turizma i sporta RH i HTZ pokrenuli su kampanju „Safe stay in Croatia“.

Projektom „Safe Stay in Croatia“ namjera je uvođenje posebne oznake sigurnosti u RH te informiranje turističkog sustava o njenom postojanju i uvjetima i načinu stjecanja oznake. Također, poručuje se domaćim i stranim gostima da se u Hrvatskoj primjenjuju zdravstveni i sigurnosni protokoli vezani uz pandemiju koronavirusa.

Cilj Projekta, čiji je nositelj Ministarstvo turizma i sporta, je osigurati poštivanje sigurnosnih mjera u turističkom sektoru i brendiranje Hrvatske kao sigurne destinacije.

Za potrebe projekta Safe stay in Croatia kreirana posebna mrežna stranica i produciran posebni video materijal.

 Zahtjev za korištenje oznake podnosi se putem internetske stranice www.safestayincroatia.hr tako da se ispune osnovni podaci o kategoriji za koju se podnosi zahtjev, te se prihvaćaju Protokoli za siguran boravak u Hrvatskoj kao i nadzor nad poštivanjem propisanih protokola.

Poveznica za popunjavanje prijave: https://www.safestayincroatia.hr/hr/prijavite-se

Nakon odobrenja zahtjeva korisnik dobiva oznaku u vektorskom obliku koju može koristiti u svim vrstama marketinškog alata za svoj objekt te dobiva i oznaku u fizičkom obliku u nadležnoj turističkoj zajednici. Korisnik će svoju naljepnicu preuzeti uz potvrdu o odobrenju zahtjeva (isprintanu ili pokazati na mobilnom telefonu) koja stiže na njegov email nakon što Ministarstvo verificira ispunjavanje uvjeta.