Telefon: +385 (0)52 874 505 | E-mail: info@tz-rasa.hr

Blog

Turistička Zajednica općine RašaNovosti HRVATSKA NAJTRAŽENIJA LJETNA DESTINACIJA AUSTRIJANACA U 2021. GODINI
Austrija analiza home2go

HRVATSKA NAJTRAŽENIJA LJETNA DESTINACIJA AUSTRIJANACA U 2021. GODINI

Najveća platforma za pretraživanje kuća za odmor HomeToGo na tržištu Austrije provela je istraživanje o navikama, preferencijama putovanja i omiljenim odmorišnim destinacijama Austrijanaca u 2021. godini. Rezultati istraživanja objavljeni su i na austrijskom portalu Oe24.at, a Hrvatska se našla na prvom mjestu najtraženijih ljetnih destinacija, izvijestio je direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Austriji Branimir Tončinić. 

Istraživanje se bazira na ukupno 200 tisuća pretraživanja, a pokazuje kako je Hrvatska vodeća i najtraženija destinacija s 41 posto pretraživanja. Slijede Austrija s 19,5 posto i Italija s 19 posto pretraga, a zatim Francuska, Grčka, Španjolska, Njemačka, Švedska, Norveška i Velika Britanija. Od hrvatskih destinacija, najtraženiji su Istra i otok Krk.

Promatraju li se top tri najomiljenije destinacije, Hrvatska, Austrija i Italija, može se zaključiti kako Austrijanci u ovoj godini preferiraju sunčane morske destinacije u neposrednoj blizini, što je prvenstveno motivirano nesigurnom Covid-19 situacijom koja onemogućava dugoročno planiranje i daleka putovanja.

Također, rezultati istraživanja pokazuju kako 70 posto Austrijanaca planira putovanje u narednih 12 mjeseci, a kada je riječ o smještaju njih 63 posto preferira bukiranje smještaja u kućama za odmor. Vezano za način putovanja, 71 posto Austrijanaca putovat će vlastitim automobilom.

Izvor: https://www.htz.hr/hr-HR/press/objave-za-medije/hrvatska-najtrazenija-ljetna-destinacija-austrijanaca-u-2021-godini