Telefon: +385 (0)52 874 505 | E-mail: info@tz-rasa.hr

Blog

Turistička Zajednica općine RašaEventi Skitača 14. SMOTRA VINA ISTOČNE ISTRE „SKITAČA 2019“
Smotra vina SKITAČA

14. SMOTRA VINA ISTOČNE ISTRE „SKITAČA 2019“

Turistička zajednica Općine Raša i Udruga vinogradara i vinara Labinštine “Trs” organizirali su u ponedjeljak, 24. lipnja 2019. godine, 14. Smotru vina istočne Istre “Skitača 2019”. Konobe su se otvorile u 18.30, a od 20.30 sati započeo je kulturno-umjetnički program, za koji se pobrinuo raški RKUD “Rudar”. Posjetitelje je do kasno u noć zabavljao DUO FENIKS i „DJ NO NAME“.

Na smotri bilo je izloženo ukupno 52 uzorka vina koja su obrađena senzornom analizom na Institutu za poljoprivredu i turizam u Poreču, pod vodstvom Predsjednice povjerenstva za senzorno ocjenjivanje dr.sc. Sanja Radeka. Uz konobe koje su bile otvorene za posjetitelje, članovi udruge  vinogradara i vinara Labinštine “Trs” svim posjetiteljima pružili su mogućnost kušanja ostalih sorta vina kojih članovi udruge proizvode, a za sve posjetitelje osigurana je bogata gastronomska ponuda.

Udruga žena Sv.Nedelja “Mendula” organizirala je humanitarnu akciju „ZAJEDNO ZA NATAŠU“ tako što su u sklopu smotre vina na svom štandu pekle će palačinke. Sav prikupljeni dobrovoljni prihod uplaćen je na žiro račun za Natašu koji je tom prigodom otvoren pri OTP banci u Labinu.

Pokrovitelj smotre je TZ Općine Raša, a supokrovitelj je Općina Raša.